aks75 | Дата: კვირა, 2013-03-24, 7:38 PM | შეთყობინება # 1 |
გენერალისიმუსი
ჯგუფი: Администраторы
შეთყობინებები: 37
რეპუტაცია: 5
სტატუსი: ოფლაინ
| ინდაურის საცივი
მსალა: ინდაური - 1 ნიგოზი - 600 გრ ხახვი 5 თავი უცხო სუნელი - ჩ.კ ნიორი 4 კბილი ზაფრანა - 1 ჩ.კ დარიჩინი 1/2 ჩ.კ ძმარი წიწაკა მარილი - გემოვნებით.
მომზადება:
გასუფთავებული გარეცხილიინდაურიჩადეთ ქვაბში, დაასხით წყალი ისე, რომდაფაროს და ხარშეთ. ადუღებისას მოხადეთ ქაფი. მოხარშული ინდაური ამოიღეთ და მოაყარეთ მარილი. ბულიონს მოხადეთ ცხიმი, ჩაასხით ალუმინის პატარა ქვაბში. დაუმატეთ წმინდად დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ. ნიგოზი გაატარეთ ხორცსატკეპ მანქანაში, დანაყეთ ნიორი, უცხო სუნელი, წიწაკა ზაფრანა, დაუმატეთ ძმარი, დარიჩინი (დანაყილი) და ყვლაფერი ეს აურიეთ ინდაურის ნახარშის 2/3-ში, მასვე დაუმატეთ მოშუშული ხახვი და ადუღეთ 8-10 წუთი. ინდაური დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და ჩადეთ ქვაბში. 10 წუთის დუღილის შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან.[/size]
|
|
| |