ხორცის ტოლმა - ცხელი კერძები - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცხელი კერძები

ხორცის ტოლმა
2010-04-29, 10:36 PM

მასალა:

500 გრ საქონლის ან ცხვრის ხორცი,
200 გრ თავი ხახვი,
800 გრ კომბოსტო,
1/4 ჭიქა ბრინჯი,
1.კგ პომიდორი (ან 1 ჭიქა ტომატ-პიურე),
ქინძი, ოხრახუში, პილპილი და მარილი -გემოვნებით.

მომზადება:
ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ, გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ხახვთან და
მწვანილთან ერთად. დავამატოთ გადარჩეული და გარეცხილი ბრინჯი, პილპილი, მარილი,
ცოტა წყალი და კარგად გადავურიოთ.
თავი კომბოსტო ჩავდოთ მდუღარე წყალში, გავაჩეროთ 5-10 წუთი, ფოთლები
დავაცალკევოთ, მოვაჭრათ მაგარი ნაწილი, ზედ დავდოთ ხორცის ფარში და შევახვიოთ.
ქვაბის ძირში დავალაგოთ კომბოსტოს მორჩენილი ფოთლები, ზემოდან დავალაგოთ
გამზადებული ტოლმები ფენა-ფენა. პომიდორი გავფცქვნათ, დავჭრათ პატარა ნაჭრებად,
მოვაყაროთ მარილი და დავასხათ ზემოდან ტოლმას (შეიძლება გამოვიყენოთ წყალში
გახსნილი ტომატ-პიურე) ისე, რომ ტოლმა დაიფაროს. ტოლმას ზემოდან დავადოთ თეფში,
დავახუროთ სახურავი, შემოვდგათ ნელ ცეცხლზე და ვხარშოთ მზადყოფნამდე (1,5 საათი).
მზა კერძი გადავიტანოთ შესაფერის ჭურჭელში და მაგიდასთან მივიტანოთ ცხელი.


0 нравится
კატეგორია: ცხელი კერძები | დაამატა: aks75 | ტეგები: dolma, კვერცხი, რბილი, ბრინჯი, xorcis tolma, brinji, კომბოსტო, ხახვი, ხორცი, ხორცის ტოლმა
ნანახია: 10930 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 2 | რეიტინგი: 4.5/2
სულ კომენტარები: 2
2  
მეზიზღება ტომა

1  
miyvars tolmaaaaaa,vgijdebiii

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]