ალბონდიგები (გუფთები) ბარდასთან ერთად - ხორცეული - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ხორცეული

ალბონდიგები (გუფთები) ბარდასთან ერთად
2010-04-10, 10:02 PM

მასალა:

600 გ. წვრილად გატარებული საქონლის ხორცი
1 კვერცხი
ცოტა პური
რძე
ფქვილი
1 თ. ხახვი
ნახევარი კილო პამიდორი (პიურესავით)
300 გ. ბარდა (გაყინული, ნედლი ან ქილის)
ოხრახუში
ზეთი
მარილი

მომზადებ:

1. დავასველოთ პური რძეში, შევურიოთ ხორცი, კვერცხი,მარილი,წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და რძიდან ამოღებული, გაწურული პური.
 კარგად ავზილოთ. შემდეგ მოვამზადოთ ბურთულები, ამოვავლოთ ფქვილში.
 
 
2. დავბრაწოთ ბლომად ცხელ ზეთში.
 
 

3. წვრილად დავჭრათ ხახვი და იმავე ზეთში (სადაც ალბონდიგები შევწვით) მოვხრაკოთ.
როცა შეწითლდება დავამატოთ ხახვი, გატარებული პამიდორი ან ტომატ პასტა.
 

გავაგრძელოთ ხრაკვა დაბალ ცეცხლზე. თან ხშირად ვურიოთ (იმ შემთხვევაშ, თუ პამიდორი ნატურალურია, ხრაკვა 10–15 წთ დასჭირდება, თუკი ტომატ პასტააა – ნაკლები).
4. დაახლოებით 10 - 15 შემდეგ დავამათოთ 1 ჭ. წყალი და ისევ ვშუშოთ. მარილი გემოვნებით.

ვუმატებთ ბარდას (აქაც გააჩნია, ბარდა ნატურალური გვაქვს თუ ქილის. ამის მიხედვით უნდა გავითვალისწინოთ მზადების დროც). შემდეგ ალბონდიგებს ვასხავთ პამიდვრის სოუსს. ტაფას ცოტას შევაქანებთ, რომ გვერდებზეც და ქვევითაც კარგად ჩავიდეს წვენი. დავაფარებთ თავსახურს და ვშუშავთ 15- 20 წთ. დაბალ ცეცხლზე, თან ფრთხილად მოვურევთ, რომ არ მიიწვას.

შეგვიძლია მივირთვათ კუბებად დაჭრილ და ცაკლე მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.


რეცეპტის ავტორი faustina


0 нравится
კატეგორია: ხორცეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, გემრიელი რეცეპტები, ალბონდიგები (გუფთები) ბარდასთან ერთ
ნანახია: 850 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 1 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 1
1  
esec chemia, Tanac jurnalshic ki ido ;))

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]