ბადრიჯანი კართოფილით - ხორცეული - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ხორცეული

ბადრიჯანი კართოფილით
2010-04-11, 0:20 AM
მასალა:

2 დიდი ბადრიჯანი
ნახევარი ღვინის ჭიქა ზეითუნის ზეთი
ნახევარი კილო კარტოფილი
2 ცალი ხახვი
2 კბილი ნიორი
ნახევარი ჭიქა თეთრი ღვინო
ნახევარი კილო პომიდორი
2 სუფრის კოვზი ტომატის პასტა
ხმელი ორეგანო
ახალი ოხრახუში
300 გრამი ღორის ხორცი
300 გრამი ფეტა

სოუსი:
2 სუფრის კოვზი კარაქი
3 სუფრის კოვზი ფქვილი, პურის
2 ჭიქა რძე
1 კვერცხი
მუსკატის კაკალი

ხორცი გავატაროთ და ჩავშუშოთ, ბადრიჯანი დავჭრათ რგოლებად და დავამარილოთ, მერე გავწუროთ, კარტოფილიც თხელ რგოლებად დავჭრათ, ასევე ალყა - ალყად ხახვი, ოხრახუშიც დავჭრათ, ფეტა დავფშვნათ და ნიორიც დავჭყლიტოთ. ტაფაზე ზეითუნის ზეთში რიგრიგობით შევწვათ კარტოფილი, ბადრიჯანი, ხახვი, ნიორი, ამოვიღოთ ტაფიდან. ტაფაზე დავამატოთ თეთრი ღვინო, დაჭრილი და გაფცქვნილი პომიდორი და ტომატ პასტა, ავურიოთ და ვაცალოთ სანამ ცოტა აორთქლდება, მერე დავახუროთ და ვშუშოთ 15 წუთი, მოვაყაროთ მარილი. ფორმაში, რითად ვაპირებთ გამოვაცხოთ, ანუ ღრმა ჟარონაში, ან შუშის ან ფაიფურის ცეცხლგამძლე ქვაბში ცოტა ზეთი მოვუსვათ, მერე ფენებად ბადრიჯანი, კარტოფილი, ხავი, ნიორი, ოჯრახუში, ფეტა და ფარში, მერე ყველა ფენას ვასხამთ ტომატის სოუსს, ვაყრით ორეგანოს, ვაფარებთ ფოლგას ან თავსახურს და 200 გრადუსზე ვდგამთ აირღუმელში ნახევარი საათით.


სოუს
მომზადება:

პატარა ქვაბში ვადნობთ კარაქს, ვასხამთ რძეს და ფქვილს და ნელ-ნელა ვურევთ, კრემს ვაკეთებ. მარილი, პილპილი, და გახეხილი მუსკატის კაკალი დავამატოთ, გადმოვდგათ, რომ შეგრილდება დავუმატოთ ერთი ცალი ათქვეფილი კვერცხი,

მერე ამ სოუსს ვასხამთ ჩვენს ფარშიან ბადრიჯნიან კაროტოფილიან ბრაწულას, მოვაყრით ყველს და შევდგამთ აირღუმელში, სანამ ყველი ან მოიბრაწება.
ბოლოს გავაცივოთ, დავჭრათ და მივირთვათ.
0 нравится
კატეგორია: ხორცეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, გემრიელი რეცეპტები, ბადრიჯანი, კართოფილი
ნანახია: 1906 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 1 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 1
1  
magaria !! am kerds musaka qvia, ase ar aris ? :)

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]