ხორცის ბასტურმა - ხორცეული - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ხორცეული

ხორცის ბასტურმა
2010-04-29, 6:54 PM
მასალა:

  • 1 კგ ღორის, ცხვრის ან საქონლის ხორცი, 
  • 2 თავი ხახვი, 
  • 2 სუფრის კოვზი ღვინის ძმარი,
  • პილპილი და მარილი - გემოვნებით.

მომზადება:

 ხორცი გავასუფთავოთ, მოვაცილოთ ზედმეტი ცხიმი, დავჭრათ დაახლოებით ერთნაირი ზომის, 50-60 გრ წონის ნაჭრებად, ჩავალაგოთ ფაიფურის ან ემალის ჭურჭელში, მოვაყაროთ პილპილი, მარილი, დაჭრილი ხახვი, კარგად გადავურიოთ, დავახუროთ სახურავი და 1-2 საათით დავდგათ სიცივეში.
 ბასტურმას შეიძლება მოვასხათ ცოტა ღვინის ძმარი. ასე მომზადებული ხორცი ცივ ადგილასშეიძლება შევინახოთ რამდენიმე დღეც.
 ხორცის ნაჭრებს მოვაცილოთ ხახვი, ჩამოვაგოთ შამფურზე და შევწვათ უალონაკვერჩხლებიან მაყალზე, შამფურები მუდმივად ვატრიალოთ.
მზა მწვადი სუფრასთან მივიტანოთ შამფურზე, ან გადავიტანოთ სინზე, მოვაყაროთ ალყა-
ალყა დაჭრილი ხახვი და ოხრახუში.  

გემრიელად მიირთვით!



0 нравится
კატეგორია: ხორცეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: gvinis zmari, XORCIS BASTURMA, ხორცის ბასტურმა, zmari, BASTURMA, XORCI, saqonlis xorci, xorceuli
ნანახია: 9494 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 1 | რეიტინგი: 3.5/2
სულ კომენტარები: 1
1  
xorcis basturma

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]