მასალა:
- რძე0,5ლ.
- წყალი0,5ლ.
- კვერცხი 3 ც.
- ზეთი 4 ს.კ.
- სოდა ძმრით 1/4 ჩ.კ.
- მარილი1ჩ.კ.
- შაქარი 0,5ჩ.კ.
- ფქვილი 2 ჭიქა
- ხორცი (ფარში)500გრ.
- ბრინჯი (მოხარშული)0,5-1 ჭ.
ფარშის მომზადება: მოვხარშოთ ხორცი კარგად ,ხარშვისას დაუმატოთ დაფნის ფოთოლი და წიწაკა,როცა კარგად მოიხარშება ხორცი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. მოვხრაკოთ ხახვი ზეთთან ხორცის ფარშს აურიოთ, მოხარშულ უკვე გამზადებულ ბრინჯი შეურიოთ ფარშს თუ მშრალია დაუმატოთ ცოტა ხორცის ნახარში სადგაც 50 მლ.
მოვამზადოთ ცომი: ავიღოთ თასი ჩავასხათ რძე,წყალი, კვერცხი,მარილი,შაქარი,სოდა ძმრით,ზეთი,სავსე ჭიქით ფქვილი და მოქსერით კარგად გავთქვიფოთ.შევდგად მაცივარში დაახლოებით 1 საათი გამოვიღოთ,კიდევ გავთქვიოთ და ცხელ ზეთ ცასმულ პატარა ტაფაზე გამოვაცხოთ ფაფული თხელი ბლინები
უკვე გამომცხვარ ბლინჩიკებს (ცომში) რომელიც შემცვარი მხარეა ჩავდოთ გამზადებული ფარში დაახლოებით 1 ს.კ. და გადვახვიოთ კონვერტისებურად
შემდეგ ზეთიან ტაფაში გამოვაცხოთ ბლინჩიკები და ცხელი მიოვიტანოთ სუფრასთან
გემრიელად მიირთვით!
|