აჩმა - ცომეული - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

აჩმა
2010-04-19, 2:13 PM
 
მომზადება
:

  • 4 კგ ფქვილი
  • 2 კგ სულგუნის ყველი
  • 450 გ კარაქი
  • 5 კვერცხი
  • 1 ჭიქა წყალი
  • მარილი 

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ წყალი, ფქვილი, მარილი და მოზილეთ ცომი. დაყავით იგი 8 ნაწილად, ისე რომ ერთი იყოს დანარჩენებზე დიდი ზომის, გააკეთეთ ბურთულები და დატოვეთ 10წთ-ით.
შემდეგ გაიყვანეთ ცომი თხლად, მოათავსეთ დიდი ზომის ცომის ნაწილი ცხიმწასმულ საცხობზე და ზემოდან მოასხით გამდნარი ცოტაოდენი კარაქი.
დარჩენილი 7  თხლად გაყვანილი ცომის  ნაწილები მოათავსეთ მდუღარე წყალში 1-2 წთ-ით. შემდეგ ამოიღეთ წყლიდან, მოასხით ცივი წყალი და დადევით დურშლაგზე. 
დახეხეთ ყველი და აურიეთ ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი.
მოათავსეთ 3 ფენა ლანგარზე უკვე დადებულ დიდ ფენაზე და თან ფენებს შორის მოასხით გამდნარი კარაქი. მოაყარეთ დახეხილი ყველის ნახევარი. შემდეგ დაადევით ისევ სამი ფენა (ფენებს შორის ისევ მოასხით გამდნარი კარაქი) და მოაყარეთ დარჩენილი ყველის მასა. შემდეგ ჩაკეცეთ კიდეები და დააფარეთ ზემოდან ბოლო ფენა. ჩაჭერით ნაჭრებად და შედგით ღუმელში გამოსაცხობად 200 გრადუსზე.


0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, მარილი, სულგუნი ყველი, აჩმა, კვერცხი, ცომეული, უველი, კარაქი, წყალი, ფქვილი
ნანახია: 7233 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 3 | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 3
3  
yveli nametani bevriaa:))))))

2  
jaronas gaachnia magram 4 kg yveli metismetia

1  
ak shecdomaa albat,4 kg pkvili da 4 kg sulguni ar ikneba sachiro

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]