0,5 ლ. თბილ წყალში ჩავასხათ ნახევარი ყავის ჭიქით ზეთი, ძმარი, 1 ჩაის კოვზით მარილი და დროჟი დავაყარით ფქვილი მოვზილოთ ცომი, ცოტა დავასვენოთ და გავაბრტყელოთ მრგვლად ცომი და წაუსვათ დარბილებული მარგარინი, დავკეცოთ ნახევრად მთვარისებურად მივცეთ ოთხკუთხედის ფორმა შემდეგ დავკეცოთ კონვერტისებურად, გავაბრტყელოთ გრძლად რაც შეიძლება გრძლად გააბრტყელეთ და გადაახვიეთ რულეტივით, ჩადეთ ცელოფანში და შეინახეთ საყინულეში მანამ გაიყინება. როცა მოგინდებათ გამოცხობა გამოიღეთ საყინულედან დააცადეთ დარბილებამდე დაჭერით პატარა კუბიკებად და ცომიც მზად გაქვთ.
მასალა შიგთავსისთვის:
ლობიო
ხახვი
მარილი
პილპილი
ღორის ქონი
მომზადება:
მოხარშული ლობიო ჩაზილეთ კარგად ,ხახვი მოხრაკეთ ქონში დაუმატეთ ლობიოს ასევე პილპილი,მარილი გემოვნებით.