ტორტი “როზმარი” - ტკბილეულობა - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ტკბილეულობა

ტორტი “როზმარი”
2010-04-07, 11:53 PM
     მასალა:
       ცომისთვის: 
  • 3 ც. კვერცხი, 
  • 1,5 ჩ/ჭ შაქარი, 
  • 3 ჩ/ჭ არაჟანი, 
  • 2 ჩ/ჭ პურის ფქვილი, 
  • 1 ჩ/ჭ სოდა, 
  • 1 ჩ/ჭ ყაყაჩოს თესლი, 
  • 1 ჩ/ჭ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი, 
  • 1 ს/კ მაგარი ყავა.
       კრემისთვის: 
  • 2 ც. კვერცხი, 
  • 0,5 ჩ/ჭ შაქარი, 
  • 300 გრ. კარაქი, 
  • 0,5 ჩ/ჭ რძე, 
  • 2 ჩ/კ ფორთოხლის, გახეხილი კანი, 
  • 3 ს/კ გარჩეული ნუში. 
     მომზადება:
     კვერცხი და შაქარი გათქვიფეთ, დაუმატეთ არაჟანი, სოდა, ფქვილი, სწრაფად მოზილეთ ცომი, გაყავით 3 ნაწილად. ერთ ნაწილს შეურიეთ ყაყაჩოს თესლი, მეორეს – ნიგოზი, მესამეს – ყავა. გამოაცხეთ ცხიმწასმულ ფირფიტაზე ჰაერღუმელში 210°-ზე, თითოეული 15-20 წუთი. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. გააგრილეთ. კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ წყლის ცხელ აბანოზე. ნელნელა დაუმატეთ რძე, ფორთოხლის კანი, მადერა, გააგრძელეთ თქვეფა შესქელებამდე, შემდაგ გააგრილეთ. კარაქი ათქვიფეთ, ნელნელა შეამატეთ რძიანი კვერცხის მასა, დაუმატეთ კრემს წვრილად დაჭრილი 1 ს/კ ნუში. ფირფიტებს წაუსვით კრემი, მორთეთ მთელ-მთელი ნუშით (2 ს/კ).


0 нравится
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, გემიელი რეცეპტები, ტორტი “როზმარი”, ტკბილეულობა
ნანახია: 1736 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 5.0/2
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]