ნესვის ტორტი ლიქიორით - ტკბილეულობა - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ტკბილეულობა

ნესვის ტორტი ლიქიორით
2010-04-07, 10:42 PM
     მასალა:
  • 150 გრ. ნამცხვარი ბისკვიტის ფენისთვის, 
  • ნამცხვარი – გასაფორმებლად, 
  • 5 ს/კ კარაქი, 
  • 12 გრ. ჟელატინი, 
  • 600 გრ. ნესვის რბილობი, 
  • 4 ს/კ შაქარი, 
  • 4 ს/კ ნუშის, ლიქიორი, 
  • 250 მლ. მაღალი ცხიმიანობის ნაღები, 
  • 1 პაკეტი შაქრიანი ვანილი, 
  • 200 გრ., საზამთროს რბილობი, 
  • 2 ღერი პიტნა. 
     მომზადება:

   ნამცხვარი დააქუცმაცეთ, აურიეთ გამდნარი კარაქი, ჩადეთ ქაღალდჩაფენილ გასახსნელ ფორმაში, კარგად ჩატკეპნეთ. შედგით მაცივარში, ჟელატინი დაალბეთ 100 გრ. წყალში 30 წუთით, სანამ მარცვლები გამჭვირვალე გახდება. შემდეგ საწურში გადაწურეთ.
ნესვის რბილობიდან ამოჭერით რამდენიმე ბურთულა და გადადეთ ტორტის გასაფორმებლად.
დარჩენილი რბილობით გააკეთეთ პიურე, დაუმატეთ შაქარი და ლიქიორი, ჟელატინი დაადნეთ დაბალ ცეცხლზე, არ მიიყვანოთ ადუღებამდე, და შეურიეთ პიურეს. შედგით მაცივარში 30 წუთით. ნაღები გათქვიფეთ შაქრიან ვანილში, ვიდრე არ გამყარდება. გადაურიეთ ნესვის პიურეს. კრემი წაუსვით ნამცხვრის ფენას და მოასწორეთ. ტორტი შედგით მაცივარში 4 საათით. საზამთროს რბილობიდან გამოჭერით ბურთულები, სუფრაზე გატანის წინ გააფორმეთ ტორტი ნესვისა და საზამთროს ბურთულებით.
ულუფის რაოდენება 12; მომზადების დრო: 45 წთ + გაცივება

გემრიელად მიირთვით!

0 нравится
კატეგორია: ტკბილეულობა | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, გემიელი რეცეპტები, ლიქიორით, ნესვის ტორტი, ტკბილეულობა
ნანახია: 902 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]