მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » დესერტი

არაჟნისა და ხაჭოს დესერტი
2010-04-07, 9:18 PM
     მასალა:
  • 15-20 გრ. ჟელატინი (1 ს.კ.), 
  • 1ჭიქა წყალი ან რძე, 
  • 250გრ. ხაჭო, 
  • 250გრ. არაჟანი, 
  • 0,5-0,75 ჭიქა, შაქარი, 
  • 2 ს.კ. ვანილის შაქარი. 
    მომზადება:
   ჟელატინი ჩავალბოთ ცივ წყალში ან რძეში, გავაჩეროთ 1-2 საათი გასაღვივებლად. გაღვივებული ჟელატინი დავდგათ დაბალ ცეცხლზე გასადნობად (არ უნდა ადუღდეს).
ჟელატინის ცხელ ხსნარს დავუმატოთ შაქარი, ვანილის შაქარი, ვურიოთ, სანამ შაქარი ბოლომდე არ გადნება. ხაჭო გავცრათ საცერში ან გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. არაჟანი გადავიღოთ ჯამში და შევურიოთ ჟელატინის ხსნარი და ჩავასხათ მიღებული ხაჭოს, არაჟნის და ჟელატინის მასა მომზადებულ ფორმებში, სისქით 1-3 სმ. და დავდგათ ცივ ადგილას შესასქელებლად.
როცა დესერტი შესქელდება დავჭრათ და მივიტანოთ სუფრასთან.

გემრიელად მიირთვით!
0 нравится
კატეგორია: დესერტი | დაამატა: aks75 | ტეგები: დესერტი, გემრიელი რეცეპტები, კულინარია, arajnis da axhos deseri, არაჟნისა და ხაჭოს, xahos deserti, arajnis desrti
ნანახია: 2508 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]