მასალა:
- 25 ჩ.კ. (სავსე) დაფქული ყავა
- 7 ჩ.ჭ. წყალი
- 1 ჩ.ჭ. არაყი
- გემოვნებით ვანილი
- 4 ჩ.ჭ. შაქრის ფხვნილი
მომზადება:
25 ჩ.კ. დაფქულ ყავას, დაასხით 7 ჩ.ჭ. წყალი და ადუღეთ 3–5 წუთი. გააცივეთ და გაწურეთ ორფენა მარლაში. ნაწურ წვენს დაუმატეთ 4 ჩ.ჭ. შაქრის ფხვნილი და ადუღეთ 2–5 წუთი. გააცივეთ შეურიეთ 1 ჩ.ჭ. არაყი, ვანილი გემოვნებით.
|