კართოფილი გაფცქვენით და ჩაჭერით მარაოსებურად, წაუსვით კარაქი, მოაყარეთ სანელებლები და დაჭრილი მწვანე ხახვი. ჩააწყვეთ ტაფაში, დაასხით 100 გ. წყალი და შუშეთ 40 წთ. 200 გრადუსზე.
წითელი ხახვი და პრასი დაჭერით რგოლებად, დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი ძეხვი და ანანასი და შუშეთ ზეთში 3 წთ.
დაასხით ბულიონი და შუშეთ კიდევ 3 წთ.დაუმატეთ მარილი, პილპილი, არაჟანი, აჯიკა და კარაქი.
კართოფილი სუფრასთან მიიტანეთ მოშუშული ძეხვთან და ანანასთან ერთად. სურვილისამებრ გააფორმეთ მწვანილით.