მადამ ბოვარი |
|
სტატისტიკა |
სულ ონლაინში 1 სტუმარი: 1 მომხმარებელი: 0 |
|
ქათმის გუმბო
| 2010-04-11, 1:03 AM |
მასალა:
600 გრ უძვლო ქათამი
1/2 კოვზი მარილი
2 სუფრის კოვზი ბრინჯის ღვინო
ორი სუფრის კოვზი ახლადგამოწურული ჯანჯაფილის (იმბირის) წვენი
2 სუფრის კოვზი მუქი სოიოს სოუსი
2 სუფრის კოვზი ჰოისინის სოუსი
3 სუფრის კოვზი პომიდვრის წვენი
1 ჩაის კოვზი სახამებელი (სიმინდის)
3 სუფრის კოვზი წყალი
1 ჩაის კოვზი შაქარი
2 კბილი ნიორი
მწვანე ხახვი
4 სუფრის კოვზი ზეთი
1 ჩაის ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული (თქვენვის მომინდვია)
1 ჩაის ჭიქა მოხალული მიწის თხილი ან ქეშიუ.
მომზადება:
პატარა ნაჭრებად დაჭრილ ხორცს დაასხით ჯანჯაფილის წვენი, ბრინჯის ღვინო,
მარილი, მოაყარეთ სახამებელი, აურიეთ ჩხირებით და გააჩერეთ.
სოუსი: ცაკლე ჭურჭელში აურიეთ ჰოისინი, სოიოს სოუსი, წყალი, შაქარი,
პომიდვრის წვენი.
ვოკში ჩაასხით ცოტა ზეთი, დაჭრილი ნიორი. ქათმის ნაჭრები შეწვით სწრაფი
მორევით, ვიდრე ფერს შეიცვლის, ანუ 80% - ით. მოათავსეთ ცალკე ჭურჭელში.
გახურებულ ვოკში ჩაასხით ზეთი და სწრაფად შეწვით 1 ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული.
დაახლ 3-4 წთ. დაამატეთ შემწვარი ქათმის ნაჭრები, სოუსი, მიწის თხილი
(ქეშიუც შეიძლება) და მსხვილად დაჭრილი მწვანე ხახვი.
|
კატეგორია: ცხელი კერძები | დაამატა: aks75
| ტეგები: ქათმის, გემრიელი რეცეპტები, გუმბო, კულინარია, წვნიანი
|
ნანახია: 3245 | რამოტვირთვები:
| რეიტინგი: 0.0/0 |
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს [ რეგისტრაცია | შესვლა ]
|