მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცხელი კერძები

ქათმის გუმბო
2010-04-11, 1:03 AM
მასალა:

600 გრ უძვლო ქათამი
1/2 კოვზი მარილი
2 სუფრის კოვზი ბრინჯის ღვინო
ორი სუფრის კოვზი ახლადგამოწურული ჯანჯაფილის (იმბირის) წვენი
2 სუფრის კოვზი მუქი სოიოს სოუსი
2 სუფრის კოვზი ჰოისინის სოუსი
3 სუფრის კოვზი პომიდვრის წვენი
1 ჩაის კოვზი სახამებელი (სიმინდის)
3 სუფრის კოვზი წყალი
1 ჩაის კოვზი შაქარი
2 კბილი ნიორი
მწვანე ხახვი
4 სუფრის კოვზი ზეთი
1 ჩაის ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული (თქვენვის მომინდვია)
1 ჩაის ჭიქა მოხალული მიწის თხილი ან ქეშიუ.

მომზადება:

პატარა ნაჭრებად დაჭრილ ხორცს დაასხით ჯანჯაფილის წვენი, ბრინჯის ღვინო, მარილი, მოაყარეთ სახამებელი, აურიეთ ჩხირებით და გააჩერეთ.

სოუსი: ცაკლე ჭურჭელში აურიეთ ჰოისინი, სოიოს სოუსი, წყალი, შაქარი, პომიდვრის წვენი.


ვოკში ჩაასხით ცოტა ზეთი, დაჭრილი ნიორი. ქათმის ნაჭრები შეწვით სწრაფი მორევით, ვიდრე ფერს შეიცვლის, ანუ 80% - ით. მოათავსეთ ცალკე ჭურჭელში.


გახურებულ ვოკში ჩაასხით ზეთი და სწრაფად შეწვით 1 ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული. დაახლ 3-4 წთ. დაამატეთ შემწვარი ქათმის ნაჭრები, სოუსი, მიწის თხილი (ქეშიუც შეიძლება) და მსხვილად დაჭრილი მწვანე ხახვი.
0 нравится
კატეგორია: ცხელი კერძები | დაამატა: aks75 | ტეგები: ქათმის, გემრიელი რეცეპტები, გუმბო, კულინარია, წვნიანი
ნანახია: 3245 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]