თევზის “სალიანკა” - ცხელი კერძები - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცხელი კერძები

თევზის “სალიანკა”
2010-04-07, 12:46 PM
     მასალა:

  • თევზი – 700გრ., 
  • კარტოფილი – 500-600გრ., 
  • მჟავე კიტრი – 200-300 გრ., 
  • გამხმარი სოკო (სურვილისამებრ) – 10 გრ., 
  • კარტოფილი, ლიმონი, ზეთისხილი, მარილი, სანელებლები (დაფნა, პილპილის მარცვლები), ოხრახუში, კამა. 

მომზადებია:

თევზი გარეცხეთ, გაწმინდეთ და დაჭერით ფილეს სახით (კანი დატოვეთ, ფხები გამოაცალეთ). ნარჩენებისაგან (ფხები, ხერხემალი, თავები) მოხარშეთ ბულიონი, ხახვისა და სტაფილოს დამატებით. გადაწურეთ. დარჩენილი ხახვი დაჭერით ალყა-ალყა და მოთუშეთ ზეთში. ცალკე მოთუშეთ ტომატ-პიურე ზეთთან ერთად. მჟავე კიტრი გათალეთ, გამოაცალეთ გული, დაჭერით წვრილად და შემოალაგეთ. მდუღარე თევზის ბულიონში ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი კარტოფილი, თევზის ნაჭრები და ხარშეთ 10 წუთი ნელ ცეცხლზე, შემდეგ დაამატეთ მოთუშული ხახვი, ტომატ-პიურე, კიტრი, სანელებლები და ხარშეთ 5 წუთი. თუ სურვილი გაქვთ, ჩაამატეთ ცალკე მოხარშული წვრილად დაჭრილი სოკო. ხარშეთ კიდევ 5 წუთი. სუფრასთან მიტანის წინ ჩაამატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ზეთისხილი და, თუ "სალიანკას” სოკოს გარეშე ამზადებთ – ლიმონი.


0 нравится
კატეგორია: ცხელი კერძები | დაამატა: aks75 | ტეგები: SALIANKA, tevzis, გემიელი რეცეპტები, კულინარია, კერძები, თევზის “სალიანკა”, tevzis saloianka, tevzis supi, წვნიანი
ნანახია: 1307 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]