ხორცის შეჭამანდი “სალიანკა” - ცხელი კერძები - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცხელი კერძები

ხორცის შეჭამანდი “სალიანკა”
2010-04-07, 1:08 PM
     მასალა:
  • 400 გრ. ძვლიანი ხორცი (უკეთესია ღორის), 
  • 150 გრ. შებოლილი მკერდის ხორცი, 
  • 150 გრ., შებოლილი ძეხვი (შეიძლება გამოვიყენოთ 2 ან 3 სახეობის ძეხვი), 
  • 2-3 ც. კარტოფილი, 
  • 3-4 ც. კიტრის მწნილი, 
  • ტომატ-პასტა – 3 ს.კ., 
  • ხახვი – 1ც, ლიმონი; ზეთისხილი; მწვანილი, ბულიონიდან კარტოფილი და კიტრი. 
     მომზადება: 

    ღორის ხორცი მოვათავსოთ წყლით სავსე ქვაბში გასუფთავებულ სტაფილოსთან და ხახვთან ერთად, მოვაყაროთ მარილი (როცა წყალი ადუღდება მოვაცალოთ წარმოქმნილი ქაფი და დავუწიოთ ცეცხლს), მომზადებული ხორცი ამოვიღოთ ბულიონიდან. კარტოფილი და კიტრი დავჭრათ კუბებად, ხახვი – წვრილად, და მოვშუშოთ მცენარეულ ზეთში. ბულიონში ჩავყაროთ კარტოფილი და ვხარშოთ მზადყოფნამდე, დავუმატოთ კიტრი, ტომატ-პასტა და მოშუშული ხახვი. ყველაფერი ერთად ვხარშოთ ადუღებიდან 5 წუთი. ბულიონიდან ამოღებული ხორცი, მკერდის ხორცი და ძეხვი დავჭრათ, მოვათავსოთ ქვაბში და ვხარშოთ კიდევ 5 წუთი დაბალ ცეცხლზე მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, დაჭრილი მწვანილი.
შეჭამანდი სუფრასთან მივიტანოთ არაჟანთან ერთად, თეფშზე დავდოთ ლიმონის ნაჭერი და რგოლებად დაჭრილი ზეთისხილი.
0 нравится
კატეგორია: ცხელი კერძები | დაამატა: aks75 | ტეგები: შეჭამანდი, SALIANKA, xorcis shehamadi salianka, გემიელი რეცეპტები, ხორცის, კერძები, კულინარია, “სალიანკა, ცხელი, xorceuli
ნანახია: 2077 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]