მობრაწულა შებოლილი ლორით - ცომეული - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

მობრაწულა შებოლილი ლორით
2010-04-08, 7:53 PM
მასალა:
200გრ ფქვილი
50გრ ჭვავის ფქვილი
მარილი
80გრ ერბო
300გრ არაჟანი
2 ს.კ. ზეთი
250გრ შებოლილი ლორი
3 თავი ხახვი
პილპილი
1 ს.კ. დაჭრილი მწვანე ხახვი
ცხიმი საცხობი ფირფიტისთვის
ფქვილი სამუშაოდ

მომზადება:

შეურიეთ ერთმანეთს პურის ფქვილი, ჭვავის ფქვილი და 1/2 ჩ.კ. მარილი. ერბო 1/8 ლ წყალთან ერთად წამოადუღეთ. ოდნავ გააგრილეთ, თანდათან შეურიეთ ფქვილი და სწრაფად მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. დააფარეთ და დადგით 20 წთ.
ამასობაში ერთმანეთს შეურიეთ არაჟანი და ზეთი. ლორი და ხახვი დაჭერით წვრილად. არაჟნიან მასას დაუმატეთ ხახვისა და ღორის ხორცის 2/3, მარილი და პილპილი
გააცხელეთ ღუმელი 200–გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტას წაუსვით ცხიმი.ცომი ძალიან თხლად გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, ჩადეთ ფორმაში და გაუკეთეთ 1–2 სმ სიმაღლის გვერდები. ცომზე თანაბრად გაანაწილეთ არაჟნიანი მასა და ზემოდან დარჩენილი ლორი მოაყარეთ. აცხვეთ 15–20წთ.
მობრაწულა დაჭერით, მოაყარეთ მწვანე ხახვი და ჯერ კიდევ თბილი მიიტანეთ სუფრასთან.
დამატებითი ინფორმაცია:

მარაგიდან: შეგიძლიათ მობრაწულა წინასწარ გააკეთოთ, დაჭრათ და გაყინოთ, ხოლო გასალღობად 10წთ. შედგათ ღუმელში 150–გრადუსზე.


0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: mobrawula, lorit, პიცა, კულინარია, მობრაწულა, შებოლილი, mobrawula shebolili yvelit, ლორით
ნანახია: 1749 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]