მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

სომხური ლავაშის რულეტი -" შაურმა "
2010-04-19, 2:12 AM
მასალა:

  • სომხური ლავაში (თხელი) - 3 ცალი, 
  • ხორცის ფარში (ღორის+საქონლის 1:1) - 300-400 გრ. 
  • ხახვი - 1 ცალი, 
  • სტაფილო - 1 ცალი, 
  • პომიდორი - 1-2 ცალი, 
  • სალათის ფურცლები, 
  • ყველი - 50 გრ. 
  • მაიონეზი, 
  • ნიორი - 1-2 კბილი, 
  • ოხრახუში და კამა. 

მომზადება:
ხახვი წვრილად დავჭრათ.
სტაფილო გავხეხოთ.
გახურებულ ზეთიან ტაფაზე მვშუშოთ ხახვი.
სამი წუთის შემდეგ სტაფილო დავამატოთ და ისიც მოვბრაწოთ სანახევროდ მომზადებამდე.
სტაფილოსა და ხახვს დავუმატოთ ფარში და შევწვათ, პერიოდულად მოვურიოთ,ლ 20-25 წუთი მომზადებამდე, დავამარილოთ, მოვაყაროთ პილპილი.
პომიდორი რგოლებად დავჭრათ.
ყველი გავხეხოთ.
სალათის ფურცლები გავრეცხოთ და გავაშროთ.
მაიონეზი დაპრესილ ნიორს შევურიოთ.
მწვანილი წვრილად დავჭრათ.

ლავაშის ფენა გავშალოთ. წავუსვათ ნივრიანი მაიონეზი, თანაბრად დავადოთ ფარში ისე, რომ ნაპირებამდე არ გავიდეთ და მოვაყაროთ მწვანილი.
მეორე ფენას ასევე წავუსვათ მაიონეზი ორივე მხარეს და დავაფაროთ ფარშს. მთელ ზედაპირზე მოვალაგოთ სალათის ფურცლები, ფურცლებზე კი - პომიდორის მრგვალი ნაჭრები, შემდეგ მოვასხათ მაიონეზი.
პომიდორი დავფაროთ ლავაშის მესამე, ორივე მხრიდან ცოტა მაიონეზიანი ფენით.
ზევიდან ლავაშს მოვაყაროთ ყველი და ფრთხილად რულეტად გადავახვიოთ.
მომზადებული რულეტი მაცივარში ჩავდოთ 30-60 წუთით, მერე კი დავჭრათ (1,5-2 სმ.) და მივირთვათ.
გემრიელად მიირთვით!


0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: ნიორი, სტაფილო, პომიდორი, რულეტი, მაიონეზი, ყველი, სალათის ფურცლები, კამა, ხორცის ფარში, სომხური ლავაში
ნანახია: 6067 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 4.0/1
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]