პასკა - ცომეული - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
იტვირთება
ცხელი სიახლეები
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [85]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 15
სტუმარი: 15
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

პასკა
2011-05-05, 11:25 AM
  მასალა:

  • 10 კვერცხი
  • 1კგ.შაქარი
  • 1ლ.რძე
  • 500გრ.კარაქი
  • 5ს.კ. დრიჟი
  •  2ცალი ვანილი
  • 20 მარცვალი ილი
  • 2 კაკალი ჯავზი
  • ყავის ჭიქით არყი ან კონიაკი
  • ცოტა მარილი
  • 3 კგ. ფქვილი
  • 200 გრ.ქიშმიში
  
  მომზადება:
   
 ცოტა თბილი რძე (დაახლოებით ნახევარი ლიტრა რძე) ,ცოტა შაქარი დროჟი და 3 ჭიქა ფქვილი აურიოთ ერთმანეთში ( დროჟი გავხსნათ ცოტა თბილ წყალში უმჯობესია კარგად იხსნება)შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას . 
  მოვამზადოთ ცალკე თასში  10 კვერცხი და შაქარით გავაკეთოთ გოგლი მოგლი, დაუმატოთ გამდნარი ცხიმი (თუ კარაქი არ გაქვთ შეიძლება ona მარგარინითაც) და დარჩენილ თბილ რძეს ანუ ნახევარი ლიტრა , არაყი, ვანილი, მარილი, ილი, ჯავზი, ქიშმიში  თუ ლიმონის გემო მოგწონთ  ვამატებთ ლიმონს  1 ან 2 ცალს კანიანად გახეხილს,  
  ამ მასას ვამატებთ უკვე ამოსულ დროჟიან ცომს და დაუმატებთ დარჩენილ ფქვილს და დავზილოთ კარგად

 
დავდოთ თბილ ადგილას და შევფუთოთ


 როცა ამოვა გადავზილოთ ზეთიანი ხელით და ისევ შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას
  
 
 როცა კიდევ ამოვა  გადავიტანოთ ფორმებში ფორმებს ბამბით წაუსვათ ზეთი შიგნიდან და დაბლა ჩაუფინოთ კალკის ან გაზეთის ფურცელი რომ არ მიიკრას და იოლი გადმოსაღები იყოს



   ფორმებში ცომს ვდებთ მესამედს ანუ ნახევარზე ცოტას და დავდგავთ ისევ თბილ ადგილას გაზქურასთან და დაველოდებუით მის ამოსვლას




 როცა ამოვა შევდგათ თბილ გაზქურაში დაბალ გაზზე გამოსაცხობად (საშუალოდ ცხვერბა 30 ან 45 წუთის განმავლობაში) მანამდე გაზქურა არ უნდა გავხსნათ რომ არ ჩვარდეს ცომი




 როცა გამოცხვება გადმოვიღოთ ფორმებიდან








  გავაციოთ და ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა (შეგვიძლია სურვილისამებრ გამდნარი თეთრი შოკოლადიც მოვასხათ)

იხილეთ პასკის რეცეპტი საიტზე mzareuli.info
    გემრიელად მიირთვით!







0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: likuna | ტეგები: SAXLIS PASKA, სააღდგომო პასკა, recepti, პასკა, სახლის პასკა, paska, SAAGDGOMO PASKA
ნანახია: 14367 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 6 | რეიტინგი: 2.3/3
სულ კომენტარები: 6
5 madona   (2012-04-12 1:01 PM)
da es cota tbili rdze ramdenia ver gvetkvit? dzalian minda gavaketo da kargi gamomivides. da tu scorad ardavicav dozebs vici argamova:( im sackis 1 litr rdzes unda movaklot? da ramdeni?

6 aks75   (2012-04-12 5:35 PM)
madona ნახევარი ლიტრა რძე ვიგულისხმე

3 tamuna   (2012-04-06 12:57 PM)
gamarjoba,zalian gemrieli da kargi chans, ramdeni cali gamodis am pripasidan?

4 aks75   (2012-04-07 8:27 PM)
თამუნა გააჩია რა ფორმებში ჩადებთ მე სხვადასხვა ფორმებში ჩავდე და ესე ზუსტად ვერ გეტყვით , დაახლოებით 15- 17 ცალი

1 eviko555   (2012-04-05 1:03 PM)
ili ra aris ver metkvit?

2 aks75   (2012-04-05 8:36 PM)
მცენარის ნაყოფია რაც პასკას ძალიან უხდება