ლობიანი - ცომეული - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » ცომეული

ლობიანი
2011-12-17, 3:52 PM
მასალა შიგთავსისთვის:
  • 1კგ. ლობიო
  • 4 თავი ხახვი
  • 100 გრ. ზეთი
  • 2ც. დაფნის ფოთოლი
  • მარილი და პილპილი გემოვბნებით

 
მასალა ცომისთვის:
  • 2კგ. ფქვილი
  • 1ჩ.კ. დროჟი
  • ცოტა მარილი
  • ცოტა შაქარი
  • 50 გრ. ზეთი

შიგთავსის მომზადება:

 გავარჩიოთ გავრეცხოთ ლობიო ( მე მინდვრის წითელი ლობიო გამოვიყენე) უმჯობესია წინა საღამოს წყალში დავტოვოთ რომ ადვილად მოიხარშოს მერე



 მეორე დგეს კი თიხის ქოთანში მოვხარშოთ ლობიო,პირველად რომ ადუღდება ის წყალი გადავაქციოთ და სხვა წყალში მოვხარშოთ კარგად, ხარშვისას კარგია თუ დაფნის ფოტოლს დაუმატებთ 2 ცალს



უკვე მოხარშული ლობიო გადავწუროთ წვენისაგან 






გავაციოთ და გავატაროთ ხორცსაკებ მანქანაში



ხახვი გავარჩიოთ დავჭრათ წვრილად და 



მოვხრაკოთ ზეთში



შევკმაზოთ მარილით და პილპილით გემოვნებით





ცომის მომზადება:

თასში ჩავყაროთ ფქვილი,  მარილი,  შაქარი და ზეთი




მოვზილოთ თბილი წყლით




 რბილი ცომი ისე რომ ხელზე არ უნდა გეკრობოდეს, ცომს გადავაფაროთ სუფთა ჩაის ტილო ან ცელოფანი დავაფაროთ თბილი ადიელა დაველოდოთ აფუებას დაახლოებით 1 ან 2 საათი



როცა ცომი აფუვდება მაღლა ამოვა მოვგუნდოთ 2 კილოდან მე 8 ასეთი ზომის გუნდა გავაკეთე



გუნდები დავასვენოთ ასე 10 წუთი , გავაბრტყელოთ  ხელით 



და ჩავდოთ ლობიანის შიგთავსი



მოუკრათ პირები როგორც ხინკალი



ისე რომ ჰაერი არ დარჩეს შიგნით



აი ასე



გავაბრტყელოთ ხელით 



გამოვაცხოთ ან ტაფაში ან გაზქურში



ოღონდ ზემოდან დანით ჩაუჭრათ ან ჩანგლით დავჩხვლიტოთ რამოდენიმე ადგილას



 ერთი მხარე რომ გამოცხვება დადავაბრუნოთ მეორე მხარეეს, ტაფიდან რომ ამოვითებთ წაუსვათ კარაქი (თუ მარხულობთ სამარხო მარგარინი)




გემრიელად მიირთვით!



0 нравится
კატეგორია: ცომეული | დაამატა: likuna | ტეგები: lobiani, რეცეპტები, სამარხო ლობიანი, receptebi, lobianebi, samarxo lobiani, ლობიანი, ლობიანები
ნანახია: 19533 | რამოტვირთვები: | კომენტარი: 2 | რეიტინგი: 4.0/9
სულ კომენტარები: 2
2  
და დროჯი უნდა პირდაპირ ჩააყარო ფქვილში თუ ტბილ წყალში უნდა გასნა? დროჯის შესახებ არაფერი გიწერიათ თუმცა მოცემულობაში ნახსენებია:)

1  
ip ip rogor miyvaaars

კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]