მასალა:
- 500გრ. წყალი
- 2 ს.კ. ძმარი
- 2ს.კ. ზეთი
- 1 ჩ.კ. დროჟი
- 1ჩ.კ. მარილი
- 1,300 ფქვილი
- 500გრ. მარგარინი უსტამი
მომზადება:
ნახევარ ლიტრა თბილ წყალში ჩაასხით,ზეთი, ძმარი, მარილი, დროჟი და ფქვილი მოზილეთ ცომი
რომელიც უნდა იყოს ისეთირომ ხელზე არ გეკრობოდეს
ცოტახანი დაასვენეთ და გაშალეთ ოვალურის ფორმის
აი ეს უსტამი გამოიყენეთ
უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული
და ნახევარ ცომს წაუსვით
გადმოკეცეთ ისე რომ ჰაერი არ დარჩეს შიგნით
მივცეთ ოთხკუთხედის ფორმა
გვერდები გადმოვკეცეთ
შემდეგ თავები
ანუ კონვერტისებურად
ცომი სიგრძეზე გააბრტყელეთ
აი ამ ფორმით
რაც შეგიძლიათ თხლად
და გადაახვიეთ რულეტივით
მიიღებთ აი ასეთ ცომს
შევდგათ საყინულეში 2-3 საათით
მე შუაზე ვჭრი და ისე ვინახავ საყინულეში
როცა გაიყინება მას შემდეგ შეგიძლით გამოიღოთ საყინულედან დაელოდოთ გალღობას და გამოიყენოთ :)
|