ჩურჩხელა - დესერტი - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » დესერტი

ჩურჩხელა
2010-04-23, 0:08 AM

ზამთარში საზაფხულო ხილი გვენატრება, ზაფხულში კი ზამთრის ტრადიციული სასუსნავი - ჩურჩხელა


ჩურჩხელაა

ჩურჩხელა, ჯანჯუხა — ქართული ტკბილეული, ნიგვზის ან თხილის ნატეხები, ამოვლებული თათარაში   
                                                                       
                                                                                                                                            (ყურძნის წვენისგან დამზადები ტკბილი ფაფა)


   ჩურჩხელაა




საქართველოში ფართოდაა გავრცელებული. განსაკუთრებით გამოიყენება საახალწლო და სხვა სადღესასწაულო დღეებში.

ჩურჩხელაა

ჩურჩხლის მომზადების რამდენიმე წესი არსებობს. აღმოსავლეთ საქართველოში თათარას ხორბლის ფქვილს ურევენ კონსისტენციის მისაღებად და მასში თოკზე აცმულ ნიგოზს (ან ჩირს) ავლებენ.



დასავლეთ საქართველოში სიმინდის ფქვილსა და თხილს იყენებენ, ხოლო თათარას ფელამუშს უწოდებენ.

ჩურჩხელაა




0 нравится
კატეგორია: დესერტი | დაამატა: aks75 | ტეგები: yurznis cveni, nemsi, zafi, nigozi, kakali, ჩურჩხელა, txili, felamuhi, tatara, hurhxela
ნანახია: 2874 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]