ხილი ჟელეში - დესერტი - რეცეპტები, კულინარია - კულინარია
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » დესერტი

ხილი ჟელეში
2010-04-07, 9:32 PM
     მასალა:
  • 1 კგ. ხილი(ფორთოხალი, ყურძენი, ბანანი, ალუბალი), 
  • 45 გრ. ჟელატინი, 
  • 200 გრ. შაქარი, 
  • 900 გრ. თეთრი ღვინო, 
  • 2 ც. ლიმონის წვენი. 
     მომზადება: 
   ჟელატინი დაალბეთ წყალში 40 წუთით. ზედმეტი წყალი გადაასხით. გაფუებული ჟელატინი გაადნეთ წყლის ორთქლზე. 300 გრ. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე და მასში გაადნეთ შაქარი. შეაგრილეთ 40º-მდე და შეურიეთ ჟელატინი. კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ღვინო. შეაგრილეთ. ხილი დაჭერით წვრილად, დადეთ ფენებად ფორმაში და მოასხით მომზადებული ჟელე. გააციეთ სრულ შედედებამდე 3 საათის განმავლობაში. სუფრაზე გატანის წინ ფორმები რამოდენიმე წამით ჩადგით ცხელ წყალში და გადმოაბრუნეთ ბრტყელ თეფშზე. სუფრაზე მიიტანეთ დესერტის ბისკვიტთან ან ნამცხვართან ერთად.

რჩევა:
  არ გამოიყენოთ ანანასი ან კივი, რადგან მათში შემავალი ნივთიერება ხელს უშლის შედედებას.
0 нравится
კატეგორია: დესერტი | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, გემიელი რეცეპტები, ხილი ჟელეში, ტკბილეულობა
ნანახია: 1113 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]