ბაღის
მაიორანი
გამოიყენება
სამკურნალო
მცენარის
და
სუნელ-სანელებლის
სახით.
ფარმაცევტულ
მრეწველობაში
მაიორანისაგან
ამზადებენ
ჩაის
და
იღებენ
ეთერზეთს (Oleum majoranae).
მაიორანი
სლოვაკური
სამზარეულოს
ყველაზე
პოპულარული
საკმაზ-სანელებელია.
გაოიყენება
კარტოფილის
სუპის,
ღვიძლის,
სალათების,
სოკოს,
ხორცის სუპების,
ძეხვის,
შემწვარი
ფრინველის,
საწებლების,
სპაგეტის,
შემწვარი
ღორის,
ცხვრისა
და
ბატკნის
ხორცის
დამზადებისას.
მას
იყენებენ
ბარდის,
სალათების,
თევზის
და
ზოგიერთი
ყველის
დამზადებისას.
მაიორანი
გამოიყნება
დიეტურ
კვებაშიც
მარილის
შემცვლელად
და
კუჭის
შესაკვრელად.
|