გულ-სისხლძარღვთ სისტემის დაავადებებისადმი მიდრეკილ ადამიანებს ექიმები ურჩევენ ყოველდღე მიიღონ ასპირინი, ვინაიდან იგი აუმჯობესებს სისხლის წებვადობას და ამცირებს თრომბების წარმოქმნის საშიშროებას. ნორვეგიელმა მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ იგივე თვისებები გააჩნია კივის. ეს ეგზოტიკური ხილი ,,წვავს" არტერიების მაბლოკირებელ ცხიმებს და ამცირებს თრომბების წარმოქმნის რისკს. თუკი ყოველდღიურად მიიღებთ 2-3 ცალ კივის, ამით დაიცავს თქვენს გულს სხვადასხვა დაავადებებისაგან. ასეთი დიეტის უკვე 28 დღის შემდეგ 18%-ით მცირდება თრომბები წარმოქმნის რისკი და 15%-ით კლებულობს სისხლში მავნე ცხიმოვანი მჟავების დონე, – იუწყება