მასალა:
- საშუალო ზომის სოკო შამპინიონი 20 ცალი.
- 1 თავი ხახვი,
- 1 ს/კ. ლიმონის წვენი
- 2‐3 ს/კ
- მზესუმზირის ზეთი ; ოხრახუში, პილპილი, მარილი გემოვნებით.
მომზადება: სოკო გარეცხეთ, დაავაწევრეთ. ”ქუდები” მოათავსეთ ტაფაზე ცოტა წყალთან ერთად და ხარშეთ 10‐15 წუთი. წყალი გადაღვარეთ. სანამ სოკო გაშრება მოამხადეთ საკაზმი: დარჩენილი სოკო დაჭერით წვრილად და მოხრაკეთ ზეთში ხახვთან ერთად. მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე 5‐7 წთ. თავდახურულ მდგომარეობაში. მიღებული ნაზავით ამოავსეთ სოკოს ”ქუდები”. დააწყვეთ (საკაზმით ზევით) ზეთწასმულ ტაფაზე და შედგით წინასწარ გაცხელებულ, გამორთულ ჰაერღუმელში 15‐20 წთ.
|