მომზადების წესი:
1კგ ბადრიჯანი ბრტყლად დაჭრილი შევწვად, გავაცივოდ და დავკუწოდ წვრილად.1 მოზრდილი ხახვი მოგრძო ნაჭრებად დაჭრილები მოვთუშოდ, გადმოვდგად ცეცხლიდან და დავაყაროდ 1 წითელი, 1 მწვანე და 1 ყვითელი ბულგარული წიწაკა ასევე მოგრძოდ დაწრილები და ავურიოდ ერთმანეში.ჯამში მოთავსებულ ბადრიჯანს დავაყაროდ 2 ცალი მოგრძოდ დაჭრილი პომიდორი და შემდეგ ხახვის და ბულგარული წიწაკის ნაზავი.4 სუფრის კოვზ მაიონეზს შევურიოდ 2 სუფრის კოვზი გატარებული ნიგოზი ან თხილი, მარილი, წიწაკა, დაჭყლეტილი ნიორი ( 2კბილი) და 3 ღერი წვრილად დაჭრილი ქინძი. ეს მასა კარგად ავთქვიფოდ და დავასხად ბოსტნეულს, ავურიოთ და მივირთვად გემრიელად;
|