საწირო მასალა:
500გრ პამიდორი 3/4 ჩაის ჭიქა წმინდად დანაყილი ნიგოზი 1‐2 სუფრის კოვზი ძმარი; 1‐2 კბილი ნიორი წიწაკა,ქინძი,კამა,ოხრახუში,მარილი ‐ გემოვნებით
მომზადების წესი:
პამიდორი გავრეცხოთ. დავჭრათ 6‐8 ნაწილად და ღრმა ჭუჭელში მოვათავსოთ. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, ნიორი,წიწაკა, ქინძი,კამა, ოხრახუში და ნიგოზი. ყველაფერი ეს შევაზავოთ მარილით,დავამატოთ ძმარი და კარგად ავურიოთ, . ზემოდან მოვაყაროტ წვრილად დაჭრილი კამა.
|