მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 4 ც. კარტოფილი, 1 ც. მწვანე ტკბილი წიწაკა, 1 თავი ხახვი, 1 კბილი ნიორი, 1 ს/კ დაჭრილი, ოხრახუში 1 ც. დაფნის ფოთოლი, 1/2 ჩ/ჭ დაფქვილი წითელი წიწაკა, 3 ს/კ ზეითუნის ზეთი, 1 ს/კ თეთრი, მშრალი ღვინო, დაფქვილი შავი პილპილი, მარილი - გემოვნებით. ულუფის რაოდენობა - 2 მომზადების დრო - 1 საათი და 30 წუთი მომზადების წესი: კარტოფილი დაჭერით თხელ ნაჭრებად. წიწაკა, ხახვი და ნიორი დაჭერით წვრილად. ღრმა, ცხიმწასმულ ფორმაში ფენებად ჩააწყვეთ კარტოფილი, წიწაკა და ხავი. თითოეულ ფენას მოაყარეთ მარილი, პილპილი, წვრილად დაჭრილი ნიორი და ოხრახუში. ბოლო ფენას კარტოფილის დაწყობამდე დაადეთ დაფნის ფოთოლი. კარტოფილს მოაყარეთ წითელი წიწაკა და მოასხით ზეითუნის ზეთი. ჩაასხით ფორმაში ღვინო და ცოტაოდენი წყალი. მიიყვანეთ მაღალ ცეცხლზე ადუღებამდე, შემდეგ შედგით ჰაერღუმელში 1 საათით 200°-ზე. სუფრაზე გატანის წინ მოაყარეთ მწვანილი.
|