ინგრედიენტები: ქამა სოკო - 8-10 ცალი, ხახვი - 2 ცალი, ორცხობილა - 1 ს.კ. მარილი, ახალდაქული შავი პილპილი, მცენარეული ზეთი, ოხრახუში და კამა. მომზადება: ქამა გავრეცხოთ და გავაშროთ. ქამას ფრთხილად მოვაშოროთ ფეხი ისე, რომ არ დავაზიანოთ "ქუდები”. ”ქუდებს” ზეთწასმულ ფორმაში დავალაგებთ და ოდნავ დავამარილებთ შიგნიდან. მოვამზადოთ შიგთავსი: ხახვი წვრილად დავჭრათ. სოკოს ფეხებიც დავჭრათ. ზეთში მოვშუშოთ ხახვი. შემდეგ დავამატოთ სოკოს ფეხები, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი. სოკო და ხახვი ერთად მოვშუშოთ დაახლოებით 5 წუთის მანძილზე. ხახვიან სოკოს დავუმატოთ ორცხობილა (უშაქრო, რა თქმა უნდა), დაჭრილი მწვანილი და კიდევ ერთხელ მოვურიოთ. შიგთავსი სოკოს "ქუდებში” მოვათავსოთ და სოკო ზეთში დავასველოთ. ჰაერღმელში 10-12 წუთით 190-200° ტემპერატურაზე გავაჩეროთ და მივირთვათ.
|