მასალა:
- საშუალო ზომის სოკო შამპინიონი 20 ცალი.
- 1 თავი ხახვი,
- 1 ს/კ. ლიმონის წვენი
- 2-3 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
- ოხრახუში, პილპილი, მარილი გემოვნებით.
მომზადება: სოკო გარეცხეთ, დაავაწევრეთ. ”ქუდები” მოათავსეთ ტაფაზე ცოტა წყალთან ერთად და ხარშეთ 10-15 წუთი. წყალი გადაღვარეთ. სანამ სოკო გაშრება მოამხადეთ საკაზმი: დარჩენილი სოკო დაჭერით წვრილად და მოხრაკეთ ზეთში ხახვთან ერთად. მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე 5-7 წთ. თავდახურულ მდგომარეობაში. მიღებული ნაზავით ამოავსეთ სოკოს ”ქუდები”. დააწყვეთ (საკაზმით ზევით) ზეთწასმულ ტაფაზე და შედგით წინასწარ გაცხელებულ, გამორთულ ჰაერღუმელში 15-20 წთ.
|