მწვანე
ლობიო
1. აიღეთ
ორი დიდი ჯამი - ერთში
ჩაყარეთ მწვანე ლობიო და ერთდროულად დაიწყეთ დასუფთავება: მოატეხეთ
ბოლოები, გატეხეთ
ორ სამ ნაწილად და ჩააგდეთ მეორე ჯამში. შემდეგ
გამზადებული ლობიო გარეცხეთ ცივ წყალში.
2 გამზადებული ლობიო ჩადეთ ჯამში, დაასხით
წყალი ისე, რომ ოდნვ
ფარავდეს ლობიოს, და
დადგით ცეცხლზე. წყლის
ადუღების შებდეგ ცეცხლი დაუკელით,
ხარშეთ,
40-50 წუთი.
3 დაჭერით ხახვი წვრილად, სტაფილო
გახეხეთ . პამიდორი
გახეხეთ ისე რომ ხელში დაგრჩეს მხოლოდ კანი.
დიდ თაფაში გააცხელეთ ზეთი, ჩადეთ
ხახვი და გატარებული სტაფილო.
შეწვით, მანამ სანამ არ მიიღებს ოქროს ფერს, შემდეგ
დაამატეთ გახეხილი პამიდორი გულდაგულ შეურიეტ ერთმანეთს და დატოვეთ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთი.
4. დაამატეთ ნიორი და მწვანილი პამიდვრის
მასაში და შეწვით კიდევ 5 წუთი.
5. შემდეგ დაამატეთ გრძლად დაჭრილი წითელი
ბულგარული და დატოვეთ დაბალ ცეცხლე
10 წუთი.
6. მომზადებული პამიდვრის სოუსი ჩაასხით
ჯამში მოხარშულ ლობიოსთან,
შეურიეთ ერთმანეთს,
, ტყემალი ან ლიმნის წვენი გემოვნებით, დაახურეთ
თავსახური 7-10 წუთში მზადაა.
გემრიელად
მიირთვით!
|