მასალა ცომისთვის:
- ფქვილი
- ძმარი
- ზეთი
- დროჟი
- მარილი
- მარგარინი(უსტამი)
მასალა შიგთავსისთვის: - 5 ვაშლი
- ნახევარი ლიმონი
- 2 ს.კ. შაქარი
ცომის მომზადება:
0,5 ლ. თბილ წყალში ჩავასხათ ნახევარი ყავის ჭიქით ზეთი,ძმარი,1 ჩაის კოვზით მარილი და დროჟი დავაყარით ფქვილი მოვზილოთ ცომი,ცოტა დავასვენოთ და გავაბრტყელოთ მრგვლად ცომი და წაუსვათ დარბილებული მარგარინი,დავკეცოთ ნახევრად მთვარისებურად მივცეთ ოთხკუთხედის ფორმა შემდეგ დავკეცოთ კონვერტისებურად,გავაბრტყელოთ გრძლად რაც შეიძლება გრძლად გააბრტყელეთ და გადაახვიეთ რულეტივით,ჩადეთ ცელოფანში და შეინახეთ საყინულეში მანამ გაიყინება.როცა მოგინდებათ გამოცხობა გამოიღეთ საყინულედან დააცადეთ დარბილებამდე და ცომიც მზად გაქვთ.
ამ ცომის მეოთხედი გამოვიყენე
გავყავი 2 ნაწილად გავაბრტყელე , შემდეგ მოვამზადე შიგთავსი
გავთალეთ ვაშლი
გავხეხე მსხვილ სახეხზე
ლიმონი გავწურე, კურკები გამოვაცალე და თავის კანიანად დავაბლენდერე
აი მიღებული შიგთავსი დავაყაროთ 2 სუფრის კოვზი შაქარი
ეს შიგთავსი დავყაროთ გაშლილ ცომზე
და რულეტივით გადავახვიოთ
გვერდები შეუკრათ
და დავჭრათ დანით აი ამ ფორმაზე
საცდელად ერთი რულეტი არ დავჭერი და მინდა გირჩიოთ დაჭრილი უკეთესი გამოვიდა
შევდგათ გაზქურაში და გამოვაცხოთ
უკეთესია ზემოდან სიროფის წასმა რომ იპრიალოს
გემრიელად მიირთვით!
|