მომზადება:
შავი ქლიავის ჩირი გავრეცხოთ ცივ წყალში, ჩავუშვათ მდუღარე წყალში და ვხარშოთ შერბილებამდე. შავი ქლიავი დავტოვოთ ნახარშში რამოდენიმე ხანი ვიდრე კარგად არ გაიჟღინთება. შემდეგ გადავიტანოთ თუშფალანგზე, დავწრიტოთ, გამოვაცალოთ კურკები.
წყალს დავამატოთ შავი ქლიავის ნახარში, წამოვადუღოთ, ჩავყაროთ გაცრილი ხორბლის ბურღული, მუდმივად ვურიოთ და მოვხარშოთ ფაფა. ხარშვის ბოლოს დავამატოთ შაქარი, მარილი, მარგარინი, და კარგად გადავურიოთ.
ფაფა გადავიტანოთ თეფშზე, ზემოდან დავაწყოთ შავი ქლიავი, მოვასხათ გამდნარი მარგარინი.