მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 14
სტუმარი: 14
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » თევზეული

შამფურზე შემწვარი კრევეტები
2010-04-09, 6:28 PM

წინასწარ გაასუფთავეთ და გარეცხეთ ნებისმიერი ზომის და სახეობის კრევეტები (დაწყებული ჰოლანდიურით - ზომა 2-3 სმ და დამთავრებული "ტაიგერ" შრიმებით - ზომა 16-20 სმ). კუდები დაუტოვეთ. კრევეტები უნდა იყოს წინასწარ მოუხარშავი, ანუ ნაცრისფერი - საუკეთესო გემოს შესანარჩუნებლად. ჩააბასტურბეთ - ჯანჯაფილის (იმბირი) და ლიმონის წვენის მარინადში (სურვილისამებრ დაუმატეთ ნიორიც), რამდენიმე საათით ან ერთი დღე-ღამით. შამფურზე შეგიძლიათ წამოაცვათ დაბასტურმებისთანავე ან შეწვის წინ. ხის ჩხირები წინასწარ დაასველეთ წყალში 30 წუთით. ამ დროს ხორცი შიგნიდანაც არ გამოშრება, თან ხორცი შამფურზე არ იტრიალებს.

შეწვით გრილზე ან გრილის ტაფაზე გავარდისფერებამდე ერთი მხრიდან და 1-2 წუთით მეორე მხრიდან. გახსოვდეთ, რაც უფრო დიდიხანს გააჩერებთ კრევეტებს ცეცხლზე, მით უფრო დაკარგავს გემოს და არომატს.
0 нравится
კატეგორია: თევზეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: კულინარია, ეგზოტიკური, გემრიელი რეცეპტები, კრევეტები, შამფურზე შემწვარი
ნანახია: 1614 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]