ორაგული გადავჭრათ შუაზე ისე, რომ არ გავაცალკევოთ ნაჭრები, მხოლოდ ხერხემლის ძვალი და ფხები ამოვაცალოთ, მოვაპკუროთ ღვინო ან ლომნის წვენი (გემოვნების მიხედვით), დავაყაროთ ახალდაფქვილი შავი პილპილი და თევზი რამდენიმე საათით სიცივეში დავტოვოთ. ღუმელში შედგმის წინ შუაში დაუდოთ სულგუნის ნაჭრები (ან გახეხილი სულგუნი), დავამატოთ დაფნა, ლიმონის ნაჭრები და თავზე ფოლგა დავაფაროთ, ან მთლიანად ფოლგაში შევახვიოთ. მზადდება დაახლოებიტ 200 გრადუსზე, დრო დამოკიდებულია თევზის სიდიდეზე, თავადაც მიხვდებით P.S. მარილი მოაყარეთ ყველის სიმლაშის მიხედვით.
|