საჭირო მასალა: - ორაგული – ორი გირვანქ
- ხახვი – ოთხი თავი
- ზაფრანა – ნახევარი მისხალი
- პილპილი
მომზადების წესი: ორაგული დასჭერით, გარეცხეთ, ქვაბში ჩააწყეთ ერთი პირი ორაგული, ერთი პირი ალყად დაჭრილი ხახვი, პილპილი, მარილი, ახლა კიდევ ორაგული, ასე სულ ჩააწყეთ ქვაბში. მერე იმდენი წყალი დაასხით, რაც ორაგულს დაჰფარავს; როცა წამოდუღდეს, ქაფი მოხადეთ, ქვაბს თავი დააფარეთ და ისე მოხარშეთ; როცა ხახვი მოიხარშება, ორაგულიც მზად არის. მოხარშულ ორაგულს შიგ ჩააწვეთეთ ზაფრანა, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი.
|