ორაგულის შიგანურები ერთი ორაგულის შიგნეულობა
კუჭ-ღვიძლით და ნაწლავებით კარგად გარეცხეთ, ნაწლავები ქინძის ქინძის თავის
წვერით დახიეთ, კიდევ კარგად გარეცხეთ; შიგანურები დასჭერით წვრილად,
ჩაყარეთ ქვაბში, დაასხით იმდენი წყალი, რომ დაჰფაროს; შიგ ჩააყარეთ მარილი,
პილპილი, დაფნის-ფოთოლი; დუღილში ქაფი მოხადეთ; როცა მოიხარშოს, ქვაბი
გადმოდგით, სიმსუქნე მოხადეთ და ცალკე შეინახეთ; სხვა წვენი გადაწურეთ,
ერთი სტაქანი ძმარი დაასხით და თან დაუმატეთ მოწვნეული სიმსუქნე, წვრილად
დაჭრილი ქინძი. ასე გაკეთებული სამი დღე შეინახება. მასალად
საჭიროა: ორაგულის შიგნეულობა - ერთი, დაფნის ფოთოლი, ქინძი, ძმარი -
ერთი სტაქანი, პილპილი - ხუთი მარცვალი, მარილი.
|