კალმახს გავასუფთავებთ, შუაზე გადავხსნით და ფხას ამოვაცლით. ტაფაზე
შევწვავთ ორივე მხრიდან, ოღონდ ძალიან სწრაფად რომ არ გამოშრეს და
ცხიმისგან კნაწუნა ქერქი არ გაიკეთოს. შემდეგ ვაკეთებთ სოუსს:
250გრ არაჟანი 2 ს/კ თეთრი ღვინო, 10-15 ცალი
ნუში მარილი ნუშს დავასხავთ მდუღარე წყალს და
გავაჩერებთ 1,5 საათი. გავფცქვნით და დავჭრით (როგორც ნიგოზს
გოზინაყისთვის). ნუშს შევურევთ არაჟანს, ღვინოს და მარილს. ყველაფერ ამას
წავუსვამთ შემწვარ კალმახს და 10-15 წუთით შევდგავთ წინასწარ გახურებულ
ღუმელში. თევზმა და სოუსმა ღუმელში ფერი არ უნდა შეიცვალოს და არ უნდა
გომოშრეს.
|