გელაქნური თუ დიდი არის, სამად გასჭერით და პატარა – ორად; მერმე კარგად
გარეცხეთ და თავის შესაფერს ქვაბში აადუღეთ კილოთ მარილ–წყალი, გემოთ
გასინჯეთ, როგორც მლაშე არ ვარგა, ისე უმარილოც არ უნდა იყოს და ის
გელაქნური ჩაყარეთ; რომ წამოდუღდეს, ქაფი მოხადეთ, ერთი რიგობა ისე ძალიან
უნდა აადუღოთ, რომ რძესავით გადმოვიდეს და რაც ჭუჭყი აქვს ტან გადმოიტანოს;
მოხარშვა რომ შეატყოთ, ბლუდზე ამოაწყეთ და წვენი ამ რიგად მოუმზადეთ: ერთი
სტაქანი შვინდის ჩურჩა გარეცხეთ, ჩაყარეთ ქვაბში, ორი თავი ხახვი წვრილად
დაჭრილი, დანაყილი ნიგოზი, დაასხით ერთი ჯამი წყალი და კარგად მოხარშეთ;
მერე გელაქნურს მოასხით ეს წვენი ან მარტო დანაყილი ნიგოზი წყალში
გახსნილი.
მასალად საჭიროა: გელაქნური – ორი, შვინდის ჩურჩა – ერთი
სტაქანი, ხახვი – ორი თავი, ნიგოზი – ორი სტოლის კოვზი დანაყილი.
|