ინგრედიენტები: კამბალა - 1 კგ. ქამა სოკო - 300-400 გრ. ყველი - 100 გრ. ხახვი - 1-2 ცალი ნიორი - 2-3 კბილი, მწვანილი, ნიგოზი - 30-50 გრ. მარილი, ნაღების კარაქი. მომზადება: კამბალა გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ, მოვაჭრათ თავი, შიგნეულობა მოვაშოროთ და გავრეცხოთ კვლავაც. გავჭრათ შუაზე, მოვაშოროთ ძვლები და კანზე ფილე დავტოვოთ. შოგთავსისთვის: წვრილად დავჭრათ ხახვი. ნიორი დავჭყლიტოთ. ქამა სოკო დავჭრათ. ხახვი და ნიორი მცენარეულ ზეთში მოვბრაწოთ, დავუმატოთ სოკო და მოვშუშოთ. ბოლოს მარილი მოვაყაროთ. ყველი გავხეხოთ. მწვანილი წვრილად დავჭრათ. ხახვიან სოკოს დავუმატოთ ნიგოზი, ყველი და მწვანილი, კარგად მოვურიოთ და თუ საჭიროა, დავუჯატოთ მარილი. თევზს შიგნიდან მარილი წავუსვათ და ჩავდოთ მასში შიგთავზისთვის მომზადებული მასა. კამბალა შესაწვავ ლანგარს წავუსვათ ნაღების კარაქი და კამბალა მუქი მხრით ქვევით დავალაგოთ, ზევიდან ნაღების კარაქი წავუსვათ და დაფშვნილი ორცხობილა მოვაყაროთ. უნდა შეიწვას 170-180 გრადუსზე 20-25 წუთი.
|