მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
საიტის მენიუ
ძებნა
ყველაზე საინტერსო
ცხელი სიახლეები
მენიუ
ცხელი კერძები [86]
ხორცეული [202]
ცომეული [116]
სალათები [101]
ეკზოტიკური კერძები [14]
ტკბილეულობა [155]
დესერტი [119]
სხვადასხვა [93]
სამარხვო კერძები [80]
თევზეული [78]
მწნილი, მარინადები [37]
ბოსტნეული [30]
ფაფები [7]
ტორტები [17]
მადამ ბოვარი
შესვლის ფორმა
თქვენი ავტოგრაფი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0


მთავარი » ფაილები » თევზეული

თევზის რულეტები
2010-04-19, 11:46 PM

ინგრედიენტები:
6-8 ულუფა
1,5 კგ დიდი ზომის თევზი
შიგთავსისთვის:
1 კგ გასუფთავებული თევზის ფილე
5 კვერცხის ცილა
2 ჭიქა ნაღები
სოუსისთვის:
1 ს.კ. კარაქი
1 ს.კ. ფქვილი
1 ჭიქა თევზის ბულიონი
1/3 თავი ხახვი
30 გ ოხრახუშის ძირები
2 ს.კ. თეთრი ღვინო
2 კვერცხის გული
                                                       1 მწიკვი ლიმონმჟავა
                                                       პილპილი და მარილი გემოვნებით

 


მომზადების წესი:
1. თევზის ფილე დაჭერით გრძლად.
2. შიგთავსისთვის თევზის ფილე ორჯერ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შეურიეთ კვერცხის ცილა და ნაღები, მოაყარეთ პილპილი და მარილი. მიღებული მასა წაუსვით თევზის ნაჭრებს, გადაახვიეთ რულეტებად და შეახვიეთ ცხიმწასმულ ფოლგაში. რულეტები ხარშეთ 10-15 წთ. გააგრილეთ, შემოაცალეთ ქაღალდი. 
3. სოუსისთვის ფქვილი მოშუშეთ კარაქში და გააცივეთ. დაუმატეთ თევზის ბულიონი, მოშუშული ხახვი და ოხრახუშის ძირები. დადგით ნელ ცეცხლზე და ადუღეთ 15 წთ. დაასხით თეთრი ღვინო და გააგრილეთ. შეურიეთ მოხარშული და დასრესილი კვერცხის გულები. მოაყარეთ პილპილი, მარილი, ლიმონმჟავა და გაწურეთ.
4. მოხარშულ თევზს მოასხით სოუსი. მიირთვით მოხარშულ კარტოფილთან ერთად. 

 

0 нравится
კატეგორია: თევზეული | დაამატა: aks75 | ტეგები: გასუფთავებული, ცილა, თევზი, კვერცხი, ხახვი, ნაღები, ბულიონი, ფქვილი
ნანახია: 1827 | რამოტვირთვები: | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]