ინგრედიენტები: 6-8 ულუფა 1,5 კგ დიდი ზომის თევზი შიგთავსისთვის: 1 კგ გასუფთავებული თევზის ფილე 5 კვერცხის ცილა 2 ჭიქა ნაღები სოუსისთვის: 1 ს.კ. კარაქი 1 ს.კ. ფქვილი 1 ჭიქა თევზის ბულიონი 1/3 თავი ხახვი 30 გ ოხრახუშის ძირები 2 ს.კ. თეთრი ღვინო 2 კვერცხის გული 1 მწიკვი ლიმონმჟავა პილპილი და მარილი გემოვნებით მომზადების წესი: 1. თევზის ფილე დაჭერით გრძლად. 2. შიგთავსისთვის თევზის ფილე ორჯერ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შეურიეთ კვერცხის ცილა და ნაღები, მოაყარეთ პილპილი და მარილი. მიღებული მასა წაუსვით თევზის ნაჭრებს, გადაახვიეთ რულეტებად და შეახვიეთ ცხიმწასმულ ფოლგაში. რულეტები ხარშეთ 10-15 წთ. გააგრილეთ, შემოაცალეთ ქაღალდი. 3. სოუსისთვის ფქვილი მოშუშეთ კარაქში და გააცივეთ. დაუმატეთ თევზის ბულიონი, მოშუშული ხახვი და ოხრახუშის ძირები. დადგით ნელ ცეცხლზე და ადუღეთ 15 წთ. დაასხით თეთრი ღვინო და გააგრილეთ. შეურიეთ მოხარშული და დასრესილი კვერცხის გულები. მოაყარეთ პილპილი, მარილი, ლიმონმჟავა და გაწურეთ. 4. მოხარშულ თევზს მოასხით სოუსი. მიირთვით მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.
|