ინგრედიენტები: 1 ულუფა 1 თავი ხახვი ზეთი 2-3 პამიდორი მწვანე ხახვი 100 გ მჟაუნა 100 გ ისპანახი 1 კბილი ნიორი ოხრახუში კამა 200 გ თევზის ფილე პილპილის მარცვლები კიტრის მწნილი გასაფორმებლად მომზადების წესი: 1. ხახვი დაჭერით გრძლად და მოშუშეთ ზეთში, დაუმატეთ კუბებად დაჭრილი პამიდორი, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და შუშეთ კიდევ 5-7 წთ. დაუმატეთ მჟაუნას და ისპანახის გრძლად დაჭრილი ფოთლები და დანაყილი ნიორი. ცეცხლიდან გადმოდგმამდე შეურიეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და კამა. 2. თევზის ფილე მოათავსეთ ღრმა ტაფაში. ზემოდან გაანაწილეთ პამიდვრიანი მასა. დაუმატეთ წყალი, მარილი, პილპილის მარცვლები და მოხარშეთ. დროდადრო დაუმატეთ წყალი, რომ თევზი ხარშვისას წყლით იყოს დაფარული. 3. კერძი გადმოიღეთ ლანგარზე და გააფორმეთ კიტრის მწნილით.
|