საჭიროა 4 კგ. ბულგარული წიწაკა (სხვადასხვა ფერის), დასუფთავებული და
დაჭრილი 1 სმ. სისქის მოგრძო ზოლებად.
მარინადი: 2
ლიტრა ტომატის სოუსი (მე ტომატ პასტა შევიძინე და წყლის დამატების
მიხედვით დავამსგავსე სოუსს) 200მლ. ზეთი 200 მლ. ძმარი 200 გრ.
შაქარი 2 ს.კ. პაპრიკა ცხარე წიწაკა და მარილი გემოვნებით
წამოვადუღოთ
ტომატის მასა და ჩავყაროთ ბულგარული წიწაკა, ვადუღოთ 10-15 წუთის
განმავლობაში (თან ამოურიეთ). მოვამზადოთ გასტერილებული ქილები და ჩავაწყოთ
ჯერ მხოლოდ წიწაკები და ზემოდან შევავსოთ ტომატის წვენით. შევინახოთ გრილ
ადგილას.