მასალა:- 17კგ ტყემალი
- 4კონა ომბალო
- 1 კონა ქინძი (მარცვლებიანი)
- 7ც.წითწლი მწიწაკა
- 4-5 თავი ნიორი
- მარილი გემოვნებით
მომზადება :
გავრეცხოთ ტყემალი და ჩავყაროთ ქვაბში მოსახარშად
რომ მოიხარშება
გადმოვიღოთ თასებში გასაციებლად
როცა გაცივდება გავატაროთ საწურავში (თუშფალანგში)
შემდეგ ჩავასხათ ქვაბში
ომბალო და ქონძი გავარჩიოთ ღერებისგან
ქინძი,ომბალო,ნიორი და მწიწაკა გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში
და რომ ადუღდება ტყემალის გაუკეტოთ ასევე მარილი გემოვნებით ( თუ მჟავეა ძალიან შეგვიძლია შაქრის დამატებაც ცოტა)
ადულებულ წყალში გავავლოთ ბოთლები და უკვე გამზადებული ტყემალი ჩავასხათ
ბოთლის თავსახურები აუცილებლად ადუღებულ წუალში უნდა ეყაროს
დავახუროთ და შევინახოთ ზამთრისთვის გრილ ადგილას
გემრიელად მიირთვით!
|