მასალა:
- კიტრი
- ხმელი კამა
- ნიორი
- ხრენი
- ალუბლის ფოთოლი
- წითელი მწიწაკა
- მარილი
- შაქარი
- ესენცია
მომზადება:
კიტრს თავი და ბოლო ოდნავ მოვაჭრათ და ჩავყაროთ წყალში რომ დაიფაროს
მზად იქნება დილისათვის,კამა ნიორი,ხრენი,ალუბლის ფოთოლი (5-6)ცალი ,მწიწაკა
ყველაფერი ჩავალაგოთ ქილის ძირში,შემდეგ ჩავალაგოთ წყლიდან ამოღებული კიტრი და დავასხათ ადუღებული წყალი10 წუთი გავაჩეროთ,გადავაქციოთ ისევ გავიმეოროთ,მეორეთაც 10 წუთი ახალი ადუღებული წყალი,ამის შემდეგ დავამატოთ 1ლიტრიან ქილაზე 1სუფრის კოვზი მარილი(მეტის მეტი არ გაავსოთ კოვზი მარილით)3ჩაის კოვზი პესოკი,1სუფრის კოვზი ესენცია(ცოტა აკლდეს ) ახალი წყალი აადუღეთ და ჩაასხით ქილებში მოხუფეთ და შეახვიეთ ადიალში.
(რაც წერია 1ლიტრიან ქილაზეა გათვლილი თუ 2 ლიატრიან ან 3ლიტრიან ქილებში ჩადეთ მარილი,შაქარი და ესენცის რაოდენობა გაზარდეთ)
გემრიელად მიირთვით!
|