მასალა:- 5 კგ. ვაშლი
- 1 ჭიქა ძმარი
- 2,5 კგ. შაქარი
მომზადება: გავთალოთ ვაშლი
გათლილი 5 კილო უნდა იყოს
ჩავყაროთ ქვაბში დავასხათ 1 ჭიქა ძმარი და 2 საათის შემდეგ დავამატოთ შაქარი , უმჯობესია საღამოთი დავაყაროთ შაქარი მეორე დილით მოვხარშოთ , თვითონ გამოიღებს წვენს, დავდგათ გამანაწილებელზე დაბალ გაზზე და ვადუღოთ
ეს მასა უნდა გამოვიდეს ჟელესავით (თუ კარგად არ ჩაითუთქა შეგიძლიათ ჩასაზელით ჩაზილოთ)
ჩაასხით ქილებში თავეზე გერმენტულად დაახურეთ და შეინახეთ ზამთრისთვის გრილ ადგილას
გემრიელად მიირთვით!
|