კუბიკებად დაჭრილი გოგრა და დაკეპილი სოკო წვრილად დაჭრილ ხახვთან ერთად მოშუშეთ კარაქში. გემოვნებისამებრ დაუმატეთ მარილი და სანელებლები. შუშეთ კიდევ 5 წთ. გადმოდგით და გააგრილეთ.
ცომი გაყავით ორ ნაწილად. გააბრტყელეთ, შუაზე გადაკეცეთ და კიდევ გააპრტყელეთ. ასე გაიმეროეთ რამდენჯერმე. ცომის ერთი ნახევარი მოათავსეთ ფორმაში.
ნაღები და 4 კვერცხი ათქვიფეთ, დაუმატეთ დაქუცმაცებული გოგრის თესლი და შეურიეთ მოშუშულ გოგრასა და სოკოს. მიღებული მასა გაანაწილეთ ცომზე, ზემოდან დააფარეთ ცომის მეორე ნახევარი და კიდეები შეაერთეთ. გადაუსვით კვერცხის გული, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 180-200 გრ. ტემპერატურაზე 35 წუთი.