მასალა: 200გრ. დაკონსერვებული ნატურალური ვირთევზას ღვიძლი
2-3 ცალი კარტოფილი (დაჭრილი კუბებად) 1 ცალი ხახვი (წვრილად დაჭრილი
და ძმარში ჩაბასტურმებული) ორაგულის (სიომგის) სტეიკი 500გრ. ან ორი
თავი წყალი, დაახლოებით 2 ლიტრი. მომზადება:
კარტოფილს ვყრით წყალში და ვხარშავთ. ცოტა მარილს ვაყრით, პილპილს, დაფნას
ვაგდებთ და ვდებთ თევზის ნაჭრებს. ვხარშავთ 10-15 წუთს, ვაზავებთ
პილპილით. ვირთევზას ღვიძლს წვენს გადავუწურავთ, ჩანგლით დავჭყლიტავთ
და ჩავუშვებთ წვნიანში. კიდევ ვადუღებთ 2 წუთს. ხახვი გადავწუროთ ძმრისგან,
ჩავუშვათ წვნიანში და გამოვრთოთ, დავამატოთ დაჭრილი ქინძიც. დავაფაროთ
სახურავი და 10 წუთის მერე მივირთვათ.
|