მასალა:
0.5კგ. ქამა სოკო, 2-3 სასუალო ხახვი, 2 სტაფილო, 2 სადილის კოვზი
ფქვილი.
მომზადება:
სოკოს გავრეცხავთ, მოვაცილებთ ქუდებს. ცალკე ჯამში მოვათავსებთ ქუდებს
და ცალკე ძირებს. ხახვს მოვთუშავთ ზეთში. დავამატებთ სოკოს დაჭრილ
ძირებს, გახეხილ სტაფილოს [მოვშუშავთ ხახვთან ერთად], გავაცივებთ და
დავაბლენდერებთ. დავუმატებთ ფქვილს და ცოტა წყალს. სოკოს ქუდებს ჩავყრით
ქვაბში [თუ პატარა ქუდებია, შეგიძლიათ არ გაჭრათ]. დავასხამთ დაახლოებით 2
ლიტრ წყალს. მოვხარშავთ ქუდებს. მოხარშულ ქუდებს დროებით ამოვიღებთ.
დარჩენილ სითხეში დაბლენდერებული მასა ჩავუშვათ ნელ-ნელა. წამოვადუღების
შემდეგ, მივიღებთ ბლანტ, ჰომოგენურ მასას. ამ მასაში ჩავუშვათ სოკოს
ქუდები, დავუმატოთ მარილი და პილპილი. სუპი გემრიელია გაფიცხებულ ტოსტერის
პურზე წასმული ნიორით
|